Centrul Simon Wiesenthal a cerut crearea unui post de monitorizare a antisemitismului în Germania

Data publicării:
Simon Wiesenthal Center Los Angeles

"Cerem" Germaniei să creeze "un "emisar special" pentru probleme privind antisemitismul pe lângă Cancelarie", a declarat marţi într-o conferinţă de presă Abraham Cooper, de la Centrul Simon Wiesenthal din Los Angeles, notează Mediafax. 

Cooper a invocat modelul american al Biroului pentru luptă împotriva antisemitismului, de pe lângă Departamentul de Stat, condus în prezent de către Ira Forman, care are titlul de "special envoy".

"Într-o a doua fază, din cauza rolului tot mai central al Uniunii Europene", Cooper a sugerat ca Berlinul să ducă această idee la Bruxelles, cu scopul ca alt post comparabil să fie creat pentru îndeplinirea acestei sarcini, de această dată la nivel european.

"Cerem" ca o instanţă "să se concentreze exclusiv asupra problemelor antisemitismului", ceea ce nu înseamnă o denigrare a unor probleme ca discriminarea faţă de romi şi islamofobie, a insistat el.

Evocând ascensiunea antisemitismului în Europa şi Germania, o ţară în care au fost scandate sloganuri antisemite în cursul unor manifestaţii împotriva intervenţiei israeliene în Fâşia Gaza, Cooper a subliniat asupra mai multor factori, ca islamismul radical, foarte activ pe Internet şi reţele de socializare, şi un "anti-israelianism" devenit tot mai banal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri