Cheltuielile bizare ale liderilor lumii. De la machiajul lui Macron la înghețata lui Netanyahu

Data publicării:
EU Leaders Meet Before G20 Summit
FOTO: Sean Gallup/Getty Images

Cu 26.000 de euro plătiți în trei luni pe produse și servicii de machiaj, președintele francez, Emmanuel, s-a alăturat liderilor mondiali care au ajuns în atenția presei și pentru cheltuieli exagerate sau chiar bizare. Nu toți președinții sunt însă egali, remarcau recent, cu ironie, jurnaliștii de la The Atlantic.

EU Leaders Meet Before G20 Summit
Emmanuel Macron/ FOTO: Getty Images

Jupiter, așa cum i se mai spune președintintelui francez, nu este singurul lider criticat pentru excesele în materie de cheltuieli pentru înfrumusețare, adaugă publicația americană. Aceasta reamintește că frizerul predecesorului său, Francois Hollande, era plătit cu 10.000 de euro.

Dezvăluirile au fost făcute de săptămânalul satiric Le Canard Enchaîné, care a calculat că frizerul a câştigat aproape 600.000 de euro de la începutul mandatului lui Francois Hollande. Salariul era cât al unui ministru francez şi cu 5.000 de euro mai mic decât al preşedintelui însuşi.

În Israel, premierul Benjamin Netanyahu a trebuit să dea explicații, în 2013, pentru cheltuirea a aproape 3.000 de dolari pe înghețată cu fistic și vanilie. Cei din echipa șefului guvernului au vrut să se asigure că nu îi lipsește înghețata preferată din reședință și au plătit suma respectivă pentru stocurile pe un an.

Revenind în Europa, irlandezii îi spuneau lui Bertie Ahern „premierul L'Oreal”. Suma de 85.000 de euro cheltuită pentru produse cosmetice în patru ani i-a înfuriat, în 2006, și pe membrii parlamentului. „Când urmează să mă adresez parlamentului sau să dau interviuri televiziunilor, trebuie să fac pregătirile standard pentru astfel de apariții”, le-a transmis Bertie Ahern.

Cu o avere estimată la 200 de miliarde de dolari, fostul lider libian, Muammar Gaddafi, își permitea să călătorească prin lume cu celebrul său cort și alaiul aferent. Costurile vizitelor sale externe erau exorbitante, însă presa internaţională nu a aflat cu exactitate sumele cheltuite de dictator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri