China | Ce rol primesc declaraţiile de avere și interese

Data actualizării: Data publicării:
GettyImages-Xi Jinping
FOTO: Getty Images

De la nivelul de adjuncți în conducerile județene în sus, cadrele trebuie să raporteze Partidului Comunist, printre alte informații, activele și investițiile personale și ale familiei, starea civilă, cazierul, salariile și alte venituri și călătoriile în străinătate. Trebuie precizate toate proprietățile, acțiunile, fondurile, asigurările și orice alte tipuri de investiții, transmite Agerpres.

xi 20jinping 205485227 20afp 20mediafax 20foto 20ed 20jones-40106

Directiva a fost trasată de Biroul Central al Partidului Comunist Chinez și Biroul Central al Consiliului de Stat, având drept rol diminuarea corupţiei, explică Xinhua, preluată de Agerpres. Există şi un mecanism de verificare a raportărilor, dar şi sancţiuni pentru comiterea de falsuri sau omisiunile deliberate.

Potrivit surselor citate, raportarea informațiilor personale reprezintă o modalitate importantă de evaluare a loialității față de Partid și a angajamentului față de codul de etică al Partidului, iar rapoartele vor juca un rol şi în deciziile privind promovarea de către comitetele și organizațiile de partid.

Potrivti Agerpres, peste 9100 de oficiali au fost omiși de la promovări după ce au ascuns informații personale și 124.800 au fost sancționați pentru fals în declarații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri