China se mobilizează să găsească cățelușa care a alergat 125 de kilometri alături de un atlet prin deșertul Gobi

Data actualizării: Data publicării:
catelusa gobi crop

Internauți, iubitori de animale, presa și rețelele de socializare din China s-au mobilizat pentru a o găsi pe „Gobi", o cățelușă care a devenit celebră după ce a alergat 125 de kilometri alături de un atlet australian care a participat la ultramaratonul ce se organizează anual prin deșertul Gobi, relatează EFE.

catelusa gobi crop

Dion Leonard, atletul pe care cățelușa maidaneză l-a urmat cu atâta devotament, a lansat campania „Aduceți-o pe Gobi acasă”, pentru a o putea adopta și a o duce cu el în Scoția. În timpul procedurilor de adopție însă câinele a dispărut, potrivit Agerpres.

Leonard, 41 de ani, s-a întâlnit cu Gobi în iunie, când cățelușa a început să alerge alături de el o porțiune foarte mare din acest ultramaraton de 250 de kilometri prin deșert, la temperaturi care depășeau uneori 50 de grade. Devotamentul și rezistența ei l-au făcut pe australianul stabilit în Scoția să se atașeze de cățelușă și să vrea să o adopte.

El spera să o aducă pe Gobi la Edinburgh de Crăciun, dar săptămâna trecută a fost informat de autoritățile din Urumqi, capitala regiunii chineze Xinjiang, că animalul a dispărut din centrul unde era găzduit. Atletul a venit imediat în oraș pentru a lipi afișe cu animalul dispărut.

La operațiunile de căutare participă responsabilii centrului dar și mulți internauți, având în vedere că dispariția lui „Gobi” (numele primit de cățelușa maratonistă) a devenit principalul subiect pe rețelele de socializare. Căutarea disperată a devenit subiect de știre și pentru televiziunea națională chineză CCTV, pentru agenția oficială China News și pentru ziarul în limba engleză Global Times.

„Înainte de a merge la culcare, să vă rugați Sf Anton și poate că soarta îi va aduce din nou împreună pe Gobi și pe Leonard”, se arată pe contul de Facebook al acestei campanii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri