China și Rusia au convenit contramăsuri față de sistemului american antirachetă din Coreea de Sud

Data publicării:
sistem anti-racheta THAAD
Foto: Gulliver/GettyImages

China și Rusia au convenit o serie de măsuri - neprecizate - contra preconizatei desfășurări a sistemului american antirachetă THAAD în Coreea de Sud, informează agenția chineză Xinhua, preluată de EFE.

sistem anti-racheta THAAD
Foto: Gulliver/GettyImages

"Contramăsurile" vor viza "salvgardarea intereselor Chinei și Rusiei și echilibrul strategic în regiune", potrivit unei declarații transmise la finalul unei reuniuni bilaterale asupra securității.

Reuniunea, găzduită de Moscova, a reiterat preocuparea Chinei și Rusiei față de desfășurarea sistemului defensiv al SUA, care urmărește să contracareze amenințarea unui posibil atac nord-coreean.

SUA și Coreea de Sud au anunțat în iulie un acord de instalare a sistemului antirachetă, după ultimele teste cu rachete și încercări nucleare ale regimului de la Phenian.

Respectiva decizie a generat imediat opoziția rusă și chineză. Între alte capacități tehnice ale sistemului THAAD, radarul său de bandă X poate pătrunde pe teritoriile Chinei și Rusiei, notează EFE.

De aceea, cele două țări au cerut din nou Washingtonului și Seulului să pună capăt proiectului de desfășurare a sistemului antirachetă pe teritoriul sud-coreean.

(sursa: Agerpres)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri