Chipul lui Richard al III-lea a fost reconstruit

Data publicării:
fata 20richard 20iii-47779

Reconstrucția facială a lui Richard al III-lea îl arată pe acesta cu o bărbie proeminentă, inspirându-se după portretele făcute după deces, dar și pe ADN-ul lui Michael Ibsen, nepot de generația a șaptesprezecea a domnitorului englez.

Istoricul John Ashdown-Hill a spus că arată „aproape ca fiind față în față cu o persoană reală”, potrivit BBC.

După o anchetă care a durat mai bine de trei ani, oamenii de ştiinţă britanici au dezvăluit, luni, faptul că scheletul descoperit la sfârşitul verii trecute, sub parcarea unui supermarket din Leicester, în centrul Angliei, aparţine într-adevăr regelui Richard al III-lea.

Scheletul, găsit în timpul unor lucrări de canalizare, indicau semnele unei boli a coloanei vertebrale, de care suferea fostul monarh.

Timp de cinci luni, cercetătorii au făcut zeci de teste, care au confirmat, într-un final, identitatea ultimului suveran britanic mort în luptă.

Rezultatele testelor ADN au fost anunţate în cadrul unei conferinţe de presă. Numeroase elemente i-au determinat pe cercetători să afirme că osemintele, în special un craniu ce prezenta urme de violenţă, sunt cu adevărat cele ale ultimului rege din dinastia Plantageneţilor, decedat în 1485, la vârsta de 32 de ani. Ela domnit începând cu anul 1483 și până la decesul său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri