Christine Valmy a murit din cauza unei complicaţii pulmonare

Data publicării:
valmy

Potrivit unor surse medicale citate de Mediafax, Christine Valmy, care a murit la vârsta de 88 de ani, era internată la Institutul de Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" din 8 ianuarie, cu pneumonie severă, dar aceasta avea şi suferinţe cardiace cronice, plurivasculare.

Medicii i-au tratat infecţia pulmonară, dar Christine Valmy era dependentă de aparatele de respiraţie artificială. Aceasta a fost consultată de mai mulţi cardiologi, avea mai multe stenturi, de peste 10 ani, suferea de fibrilaţie atrială, avea un stimulator cardiac (pacemaker), iar în ultimele luni a avut mai multe episoade de accident vascular cerebral, au mai spus sursele citate.

Pe fondul acestor suferinţe s-a suprapus pneumonia severă, starea acesteia s-a agravat şi duminică, în jurul orei 19.00, Christine Valmy a decedat, au precizat sursele citate.

Christine Valmy (Cristina Xantopol) s-a născut pe 25 octombrie 1926, la Bucureşti. A fost estetician, consultant şi antreprenor în industria cosmeticelor. A lucrat atât în România, cât şi în SUA.

A urmat cursurile Facultăţii de Drept la Universitatea din Bucureşti, pe care nu le-a finalizat. Însă, în acelaşi timp, a urmat cursuri de specialitate în îngrijirea pielii şi dermatologie, care au stat la baza carierei sale ulterioare de estetician. În 1948, Christine Valmy a deschis primul său salon în Bucureşti, specializat în tratamente pe bază de plante tradiţionale. A emigrat în Grecia în 1959, ulterior lucrând tot în industria cosmeticelor pentru companii din Grecia şi Israel. În 1960, Valmy şi familia sa au emigrat în SUA, unde aceasta a înfiinţat una dintre primele şcoli pentru esteticieni din SUA, în 1966.

În SUA, şi-a schimbat numele în Christine Valmy, această denumire fiind cea care a şi consacrat-o în industria cosmeticelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri