Construirea unor centre pentru primirea refugiaţilor, o prioritate  

Data publicării:
Refugiati in Germania migranti Germania GettyImages-483641170

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a vizitat unul dintre centrele de primire pentru imigranţi din insula grecească Lesbos, administrat de Frontex, agenţia UE de pază a frontierelor externe. Oficialul de la Paris a spus că Europa trebuie să fie solidară cu Grecia şi să urgenteze crearea de noi centre de primire, în condiţiile în care statul elen a fost principala poartă de acces pe continent.

Este nevoie de asistenţă tehnică sporită ca să fie identificate documentele false şi pentru crearea unui cadru pentru a garanta securitatea ţărilor Uniunii Europene împotriva pericolelor puse de terorişti” afirmă Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne.

Suedia, una dintre ţările care a acceptat cu entuziasm refugiaţi în 2015, a anunţat că va limita numărul. Pe teritoriul suedez au venit anul trecut 163 de mii de imigranţi, un nou record, iar pentru anul în curs sunt estimate între 70 de mii şi 140 de mii de cereri de azil.

Trebuie să ţintim către numărul mai mic sau, de preferat, un număr şi mai mic, ca să putem face faţă”, spune Morgan Johansson, ministrul suedez al Imigraţiei.

Serviciul de informaţii interne al Germaniei a primit 100 de ponturi cu privire unor luptători ai organizaţiei teroriste Stat Islamic printre refugiaţii care stau acum pe teritoriul german. Informaţia a apărut în ediţia de azi a cotidianului Berliner Zeitung care citează surse apropiate şefului agenţiei de informaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri