Consulatul SUA la Istanbul, ținta unui atac cu arme de foc

Data publicării:
consulat

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Actualizare 15.00: Atacul asupra Consulatului SUA din Istanbul a fost comis de două femei, dintre care una a fost rănită și capturată de poliție, a anunțat biroul guvernatorului din Istanbul, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Atacul împotriva consulatului este legat de DHKP-C (Partidul/Frontul Revoluționar de Eliberare a Poporului)”, un grup radical care a revendicat în 2013 un atac sinucigaș împotriva Ambasadei Statelor Unite la Ankara, a declarat un oficial turc sub rezerva anonimatului. 


Agenția de știri Cihan a informat că cei doi atacatori implicați în atacul asupra clădirii din cartierul Sariyer din Istanbul sunt un bărbat și o femeie.

CNN Turk a precizat că nu au existat victime, informează Agerpres.

Turcia s-a aflat într-o stare sporită de alertă după lansarea, luna trecută, a unui „război sincronizat asupra terorismului”, care include atacuri aeriene împotriva combatanților Statului Islamic din Siria și a militanților kurzi din nordul Irakului, precum și detenția la domiciliu a sute de suspecți.

Misiunile diplomatice ale SUA în Turcia au mai fost vizate în trecut de atacuri, amintește Reuters.

Frontul Revoluționar de Eliberare a Poporului (DHKP-C), ai cărui membri se numără printre cei arestați în ultimele săptămâni, a revendicat responsabilitatea pentru un atentat sinucigaș asupra Ambasadei SUA la Ankara în 2013, în care a fost ucis un membru al forțelor de securitate turcești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri