Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică

Data actualizării: Data publicării:
racheta

Coreea de Nord a procedat vineri la un nou test de rachetă balistică, au anunţat Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud.

Pot să confirm că am detectat lansarea unei rachete balistice din Coreea de Nord”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, căpitanul de vas Jeff Davis, relatează AFP, citată de News.ro.

Evaluăm situaţia şi vom avea mai multe informaţii în curând”, a adăugat el.

Această lansare a avut loc la doar o lună după primul test efectuat cu succes de Phenian a unei rachete balistice intercontinentale, susceptibilă să atingă nord-vest continentului american.

Din partea Japoniei, una dintre ţările cele mai expuse ameninţării rachetelor nord-coreene, premierul Shinzo Abe a confirmat că a „primit informaţii preliminare despre o nouă lansare a unei rachete balistice nord-coreene”.

Este posibil ca aceasta să fi căzut în zona (japoneză) economică exclusivă”, a adăugat Abe, care a anunţat o reuniune a Consiliului pentru Securitate Naţională.

Forţele armate sud-coreene au confirmat ceea ce „pare să fie o rachetă balistică trasă de Coreea de Nord vineri seara”, potrivit agenţiei Yonhap.

Preşedintele sud-coreean a convocat la rândul său o reuniune de urgenţă a echipei sale în domeniul securităţii naţionale, potrivit agenţiei de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri