Coreea de Nord a publicat imagini din spaţiu de la bordul rachetei lansate

Data publicării:
coreea de nord lanseaza racheta

Înregistrarea de propagandă oferită de către televiziunea de stat nord-coreeană prezintă atât lansarea rachetei balistice, cât şi bucuria oficialilor prezenţi în centrul spaţial. În plus, ca dovadă a reuşitei regimului, sunt arătate inclusiv imagini din afara atmosferei terestre, filmate de la bordul rachetei.

În schimb, nu se văd reacţiile dure ale comunităţii internaţionale după acest eveniment, considerat un test militar ascuns.

Coreea de Sud a închis complexul industrial de la Kaesong (CHE-SONG), aflat de teritoriul nord-coreean şi adminstrat în comun cu ţara vecină. Aici, muncitorii nord-coreeni lucrează pentru companii din sud, fiind singurul exemplu de cooperare între cele două state aflate încă în război.

Sunt nedumerit. Nu ştiu dacă pot să iau produsele pe care le-am făcut. Dacă autorităţile din Coreea de Nord nu aprobă, nu cred că le putem scoate de acolo”, spune Park Rae-yul, administrator de firmă.

Imi pare rău de nord-coreeni, este sunt mai îngrijoraţi decât noi”, afirma Kim Soo-hee, asistentă medicală de la Kaesong.

Oficialii de la Seul cred că banii câştigaţi de Phenian anul trecut din activităţile economice de la Kaesong, estimate la 110 milioane de dolari, au fost cheltuiţi pe programele militare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri