Coreea de Nord a testat un motor despre care SUA cred că ar fi parte a programului de rachete intercontinentale

Data actualizării: Data publicării:
racheta Coreea

Phenianul a efectuat un nou test al unui motor de rachetă, despre care Statele Unite cred că ar putea fi parte a programului de dezvoltare a unei rachete balistice intercontinentale, a declarat un oficial american pentru Reuters.

Din cauza naturii secrete a tuturor activităţilor militare nord-coreene, este greu pentru experţi să evalueze cât de aproape este ţara de a construi un ICBM, scrie BBC News. Testul vine pe fondul tensiunilor tot mai puternice dintre Washington şi Phenian, legate de ambiţiile nucleare ale statului comunist. Administraţia Trump a făcut din acest dosar o prioritate. Situaţia a fost agravată şi de moartea lui Otto Warmbier, un student american condamnat la muncă silnică în Coreea de Nord şi repatriat în comă din statul comunist.

În pofida condamnării internaţionale, Coreea de Nord şi-a intensificat testele de rachete, cu scopul de a dezvolta o rachetă intercontinentală nucleară. Agenţia americană de Informaţii în domeniu Apărării a avertizat luna trecută că Phenianul se află pe o calea „inevitabilă” pentru a obţine acest lucru.

Secretarul american de Stat Rex Tillerson a îndemnat miercuri China să exercite o mai mare presiune diplomatică asupra Phenianului, „dacă vor să evite o nouă escaladare în regiune”. China este considerată principalul aliat al Coreei de Nord, iar SUA speră că Beijingul va avea o influenţă mai mare asupra statului totalitar pentru a opri atât testele balistice, cât şi programul nuclear.

Preşedintele american Donald Trump a spus că ar vrea să rezolve criza nord-coreeană pe cale diplomatică, dar a avertizat în trecut că un „conflict major, major” este posibil. 

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri