Coreea de Nord amenință SUA cu războiul din cauza unui film

Data publicării:
the interview

„Intraţi în cea mai periculoasă ţară de pe pământ. Aici, oamenii cred orice le spune el, inclusiv faptul că poate vorbi cu delfinii”, este una din replicile din filmul regizat de Seth Rogen.

Regizorul Seth Rogen, care joacă în film alături de James Franco, s-a distrat pe platourile de filmare cu povestea unei echipe americane de televiziune care primeşte aprobarea pentru a realiza un interviu cu liderul de la Phenian, Kim Jong-un. Înainte să plece în Coreea de Nord, cei doi sunt recrutaţi de CIA pentru a-l asasina pe conducătorul regimului comunist.

Şi astfel începe o serie de situaţii comice. În percepţia americanilor, „The Interview” este o comedie. Din punctul de vedere al nord-coreenilor, filmul este o declaraţie de război şi un act de terorism.

Nu am inventat nimic. Tot ceea ce se spune în filmul despre Coreea de Nord este real, oricât de nebunesc ar părea. Şi cu cât aflam mai multe lucruri, cu atât ne dădeam seama de amploarea nebuniei”, a declarat Seth Rogen.

Autorităţile de la Phenian au ameninţat Statele Unite cu un răspuns nemilos, dacă filmul va fi lansat în cinematografe. Şi pentru a demonstra că nu vor tolera o astfel de acţiune, soldaţii nord-coreeni au început să se antreneze în poligonul de trageri, folosind machete care întruchipează militari americani. Iar în capitala statului comunist a fost organizată o nouă paradă gigantică, pentru a marca 64 de ani de la începutul războiului din Peninsula Coreea, dar şi pentru a dovedi lumii că regimul se bucură de susţinere în rândul poporului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri