Coreea de Nord amenință SUA cu un „atac fără milă în inima ţării, cu puternicul nostru ciocan nuclear”

Data publicării:
kim jong un

Regimul nord-coreean a lansat marţi noaptea o nouă ameninţare la adresa Statelor Unite, promiţând un atac nuclear în ”inima” ţării dacă Washingtonul încearcă să schimbe regimul de la Phenian, transmite DPA, citată de News.ro.

”Dacă Statele Unite vor îndrăzni să arate chiar şi cel mai discret semn a unei încercări de eliminare a conducerii noastre, atunci vom lansa un atac fără milă în inima ţării cu puternicul nostru ciocan nuclear, ascuţit şi întărit de-a lungul timpului”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului de Externe de la Phenian, potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap.

Ameninţarea reprezintă un răspuns faţă de declaraţiile directorului CIA, Mike Pompeo, care a sugerat o posibilă schimbare de regim la Phenian.

Pompeo a declarat săptămâna trecută că cel mai important lucru pentru americani este ”separarea capacităţii nucleare şi a celor care ar putea să aibă intenţii nucleare”. Un purtător de cuvânt al diplomaţiei de la Phenian a declarat că asemenea remarci din partea lui Pompeo au depăşit o limită şi acum este ”clar scopul final al administraţiei Trump... o schimbare de regim” în Coreea de Nord.

”Dacă demnitatea supremă a Coreei de Nord este ameninţată, atunci noi suntem pregătiţi să anihilăm preventin acele ţări sau intităţi, care sunt implicate direct sau indirect, prin mobilizarea unor măsuri diverse, inclusiv a celor nucleare”, a completat purtătorul de cuvânt al ministerului de la Phenian.

Regimul nord-coreean a testat două bombe nucleare şi numeroase rachete balistice în ultimul an şi a reuşit să lanseze pe 4 iulie prima rachetă balistică intercontinentală, care are capacitatea tehnică de a lovi Alaska.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri