Coreea de Nord, fără acces la Internet timp de zece ore

Data publicării:
Internet1

 

Conexiunile la Internet nu funcţionează între Coreea de Nord şi restul lumii de câteva ore, fapt ce sugerează un eventual atac, potrivit Dyn Research, o companie cu sediul în Statele Unite şi specializată în apărare cibernetică.

„În general, sunt detectate întreruperi de scurtă durată (din Coreea de Nord), dar niciodată probleme continue de conexiune. N-aş fi surprins ca ei să suporte la ora actuală un atac”, a explicat Doug Madory, însărcinat cu probleme de internet la Dyn Research, potrivit Mediafax.

Washingtonul acuză Phenianul că a lansat o vastă operaţiune de piratare a reţelei Sony Pictures, care a determinat compania să anuleze lansarea prevăzută pentru Crăciun a filmului "The Interview", o parodie comică despre un complot fictiv al CIA de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Preşedintele american Barack Obama a declarat că atacul cibernetic desfăşurat împotriva Sony Picture este un act de "vandalism cibernetic" şi nu un act de război, într-un interviu acordat duminică CNN.

La Departamentul de Stat, adjuncta purtătorului de cuvânt Marie Harf a spus că nu este în măsură să comenteze informaţiile privind problemele de conexiune la internet ale Coreii de Nord.

Administraţia Obama "examinează o serie de opţiuni" pentru a răspunde atacului cibernetic, a recunoscut Marie Harf.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri