Sfidare. Coreea de Nord a efectuat un nou test balistic

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong-un defends H-bomb test
Kim Jong Un Sursă: Agerpres

Coreea de Nord sfidează din nou Occidenul cu un test balistic. O rachetă a fost lansată, vineri seară, de la o bază militară din nordul capitalei Phenian. Potrivit presei din Coreea de Sud, încercarea regimului comunist ar fi eşuat.

Kim Jong-un defends H-bomb test
Kim Jong-un, liderul de la Phenian / Foto: Agerpres

Încă nu se ştie ce fel de proiectil a fost folosit şi ce distanţă a reuşit să parcurgă. Este al doilea test balistic efectuat de Phenian în ultimele două săptămâni.

Noua lansare vine în contextul în care Statele Unite spun că nu exclud opţiunea militară, dacă Phenianul nu începe negocieri serioase, privind încetarea programului său nuclear.

În urmă cu puţin timp, la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, oficialii americani au cerut celorlalte mari puteri, în special Chinei, să sporească presiunile asupra Coreei de Nord pentru a renunţa la testele nucleare.

Testul are loc la câteva ore după ce secretarul de stat american Rex Tillerson a făcut apel la întreaga lume pentru a obliga Coreea de Nord să renunţe la ambiţiile sale nucleare.

În urmă cu mai puţin de o săptămână, un alt test cu rachetă a eşuat, surse militare americane afirmând că aceasta a explodat la câteva secunde de la lansare.

Miercuri, Statele Unite au instalat sisteme antirachetă în Coreea de Sud, care să doboare rachete balistice cu rază scurtă şi medie de acţiune în timp ce se apropie de ţintă, în faza finală a zborului, reamintește News.ro.

Citiți și: Trump avertizează Coreea de Nord: E posibil un conflict major

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri