CORESPONDENȚĂ DIN ISTANBUL. Teroriștii de la aeroport, de origine străină

Data publicării:
suspecti

Descinderile au avut loc la 16 adrese din Istanbul şi Izmir. Trupele antitero au avut informaţii că aici s-ar ascunde mai mulţi militanţi ai grupării teroriste Stat islamic. Aceştia se ocupau cu recrutarea şi radicalizarea simpatizanţilor ISIS şi strângeau fonduri pentru finanţarea jihadiştilor.

Atacul josnic, ce a ucis zeci de oameni şi a rănit mulţi alţii, poartă cu siguranţă marca depravării celor din gruparea Stat Islamic”, a declarat John Brennan, directorul CIA.

Presa turcă încearcă să refacă filmul atacului de la Aeroportul Ataturk. Teroriştii ar fi venit cu taxiul, la fel ca în cazul atentatului de la Zaventem, din Bruxelles, şi au avut un plan bine pus la punct. Ştiau unde trebuie să lovească pentru a face cât mai multe victime, aşa că s-au îndreptat către zona terminalului Sosiri. Unul dintre ei a atras atenţia agenţilor de securitate.

Conversaţie între agenţii de pază:

Are pe el o haină groasă.

Să îl percheziţionez?

Arată ca un hoţ.

Ahmet, suntem pe urmele lui.

Suntem lângă terminalul plecări interne.

Sursa: bild.de

Au urmat mai multe schimburi de focuri. Unul dintre suspecţi a căzut la pământ, dar a avut timp să detoneze încărcătura explozivă pe care o avea asupra lui. Ceilalţi doi au reuşit să fugă, unul dintre ei a ajuns până în apropierea terminalului Plecări, iar celălalt în parcare.

Au reuşit să intre în aeroport. Este o securitate draconică în Aeroportul Ataturk, niciodată nu aş fi crezut că se poate întâmpla aşa ceva, un atentat”, spune Zainea Gonul, româncă stabilită în Turcia.

Un cuplu, aflat în luna de miere, s-a ascuns în bucătăria aeroportului pentru a scăpa cu viaţă.

„Îmi aduc aminte că i-am spus că astea sunt ultimele clipe din viaţa noastră. Aici vom muri. Este momentul în care m-am gândit că aş putea pierde noua mea familie şi toate lucrurile la care am visat”, au povestit tinerii.

În acele momente, în care hosul şi terorea puseseră stăpânire pe aeroport, au înregistrat un mesaj pentru familie: „Suntem încă prinşi în această încăpere şi aşteptăm sosirea forţelor de securitate pentru a pune capăt acestei situaţii. Rugaţi-vă pentru noi!”

După aproape o oră de teroare, tânărul cuplu a fost salvat de forţele de securitate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri