CORESPONDENȚĂ DIN NEW YORK. Victor Ponta vorbește azi la ONU

Data publicării:
NATIUNILE UNITE

Premierul Victor Ponta vorbește azi în Adunarea Generală a ONU despre Ucraina și despre provocările pe care le lanasează Federația Rusă prin operațiunea din Ucraina și anexarea Crimeei.

CORESPONDENȚĂ DIN NEW YORK. Rezoluție ONU: „Cei care se alătură ISIS vor fi acuzaţi de acte criminale"

Barack Obama a subliniat că în toate aceste chestiuni are nevoie de o coaliție cât mai numeroasă, are nevoie de aliați, de prieteni. O ofensivă de șarm a președintelui american, o încercare de a strânge aliați cu precădere în războiul împotriva Statului Islamic. Deja 40 de țări s-au alăturat americanilor și în ultimele două zile au fost atacuri în Siria și Irak asupra pozițiilor Statului Islamic. Dar Barack Obama are nevoie de mai mult.

Consiliul editorial al New York Times consideră că Barack Obama are nevoie și de legitimitate. Președintele american stă foarte bine în sondaje atunci când e vorba despre atacul din Siria, doar că acest lucru nu mai poate continua, pentru că nu a existat o dezbatere în interiorul Statelor Unite despre costurile și riscurile acestei operațiuni și – foarte important – nimeni nu știe unde se va termina războiul și cum.

Securitatea la New York a fost ridicată la cel mai înalt grad, „zero”, în condițiile în care 140 de șefi de stat și de guvern se află în metropola americană. E atât de multă poliție pe străzi, încât mare parte din Manhattan e necirculat, transmite trimisul special al Digi24 la New York, Cosmin Prelipceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri