Creatorul trupelor „Backstreet Boys” și „NSYNC” a murit în închisoare

Data actualizării: Data publicării:
6th Annual T.J. Martell Family Day Benefit

Producătorul muzical Lou Pearlman, creator al grupurilor muzicale pop-dance „Backstreet Boys” și „NSYNC” și văr al lui Art Garfunkel, a murit vineri, 19 august, la vârsta de 62 de ani, într-o închisoare federală americană unde executa o sentință de 25 de ani pentru escrocherie, cauza morții sale nefiind încă precizată, informează lefigaro.fr.

6th Annual T.J. Martell Family Day Benefit

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Fostul producător Lou Pearlman a murit în închisoarea federală din Texarkana (statul Texas), potrivit administrației americane a penitenciarelor, citează Agerpres.

Văr cu poetul, actorul și cântărețul american Art Garfunkel, el este cunoscut mai ales pentru că a fondat și popularizat în anii 1990 două dintre cele mai celebre grupuri muzicale din lume. Grupul „NSYNC”, înființat în anul 1995, l-a făcut cunoscut pe cântărețul Justin Timberlake. Colaborarea dintre Lou Perlman și formați s-a deteriorat după acuzații de fraudă și un proces.

Inspirat de succesul formației „New Kids on the Block”, Lou Pearlman a cunoscut consacrarea ca producător muzical cu formația „Backstreet Boys”, fondată în 1993, care a devenit apoi grupul cu cele mai bune vânzări din lume, cu peste 130 de milioane de albume comercializate.

Cariera sa ulterioară de om de afaceri a fost, din păcate, mult mai puțin glorioasă, notează publicația franceză lefigaro.fr. În 2006, el a fost acuzat ca a derulat una dintre cele mai mari și longevive scheme investiționale frauduloase de tip „Ponzi” din istorie, cu un prejudiciu pentru investitori de peste 300 de milioane de dolari.

El a pledat vinovat pentru conspirație, spălare de bani și declarații false și a fost condamnat în anul 2008 la 25 de ani de închisoare.

Timp de peste 20 de ani, Pearlman ademenise persoane particulare și bănci să investească în Trans Continental Airlines Travel Services Inc. și în Trans Continental Airlines Inc., ambele companii neexistând în realitate, ci numai pe hârtie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri