Crește numărul românilor reținuți pentru trafic de persoane

Data publicării:
refugiati imigranti camp - GettyImages - 29 august 15-1

Actualizare 18:00. Numărul românilor reţinuţi în ultimele zile în Ungaria şi Austria sub acuzaţia de trafic de refugiaţi a ajuns la 29. Dintre aceştia, patru au fost prinşi de poliţiştii maghiari seara trecută chiar când transportau clandestin fugari spre Germania. Un alt român a fost prins astăzi, anunţă Ministerul de externe de la Bucureşti. Anchetatorii spun că un loc în maşinile care merg spre Vest costă până la şase mii de euro. 


Actualizare 14:30. „Ambasada României la Budapesta a fost informată astăzi, 30 august  2015, de Poliţia din Budapesta că trei cetăţeni români au fost reţinuţi pentru suspiciunea de trafic de persoane, la data de 29 august 2015.

Cei trei cetăţeni români au fost audiaţi la data de 29 august 2015 şi se află în arestul Poliţiei Budapesta.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, din data de 26 august 2015, în Ungaria au fost reţinuţi 26 de cetăţeni români pentru trafic de persoane. Până în acest moment niciunul dintre aceştia nu a solicitat asistenţă consulară.

Ambasada României la Budapesta menţine legătura cu autorităţile ungare în cazurile cetăţenilor români reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane”, se arată în comunicatul de presă MAE.


Potrivit MAE, acesta este deținut într-un penitenciar din Budapesta.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până la acest moment, cetățeanul român nu a solicitat asistență consulară din partea secției consulare de la Budapesta.

Ambasada României la Budapesta este în legătură cu autoritățile ungare în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri