CRIMĂ SAU SINUCIDERE? Un român a fost găsit mort într-o închisoare din Spania

Data publicării:
2112roman 20mort-39974

Românul fusese condamnat la trei ani de închisoare pentru mai multe furturi comise în Spania.

Într-un centru penitenciar din Logrono, în modulul cinci a fost găsit mort, deși românul se afla într-o celulă de izolare. Versiunea oficiala, sinucidere.

Un alt deținut susține că tânărul ar fi fost omorât în bătaie, după ce ar fi avut un conflict cu un gardian. Semnele de întrebare s-au înmulțit pe parcurs, mai ales că autoritățile spaniole au anunțat decesul abia după o săptămână. La rândul său, o asociație pentru protecția drepturilor deținuților a declanșat propria anchetă, mai ales că românului i s-a făcut autopsia abia după aproape trei săptămâni, în condițiile în care legea spaniolă prevede cu totul altceva.

Mai mult, înmormântarea românului a avut loc fără a fi de față vreun membru al familiei și fără aprobarea scrisă a consulatului român la Bilbao. De altfel, potrivit surselor Digi24, consulatul a anunțat oficialii Ministerului Român de Externe de acest caz, dar nimeni nu a reacționat până acum.

După celebrul caz Crulic din Polonia, se pare că în România se revine la obiceiul acela de a nu da publicității date depre cetățenii români care mor într-un centru penitenciar peste hotare.

Echipa Digi 24 din Spania a solicitat oficial detalii despre acest caz Direcției Generale a Penitenciarelor, dar şi oficialii iberici au refuzat să dea orice detalii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri