Cuba denunță noile restricții impuse de Trump și invocă dialogul

Data publicării:
John Kerry Opens American Embassy In Havana, Cuba
Foto: Gulliver/GettyImages

Guvernul de la Havana a denunțat noile restricții în schimburile dintre Cuba și SUA anunțate vineri de Donald Trump, reiterând dispoziția sa de a continua dialogul angajat cu Washingtonul, scrie Agerpres.

John Kerry Opens American Embassy In Havana, Cuba
Foto: Gulliver/GettyImages

Havana a denunțat noile măsuri de înăsprire a embargoului impus insulei din 1962, reiterând în același timp „dorința sa de a continua dialogul respectuos și cooperarea” angajate din 2015 cu Statele Unite.

Acuzând „o retorică ostilă ce amintește vremurile confruntării deschise” și „recurgerea la metodele de constrângere din trecut”, guvernul cubanez și-a exprimat regretul pentru „pașii înapoi în relațiile dintre cele două țări”.

„Orice strategie vizând schimbarea sistemului politic, economic și social din Cuba, prin intermediul presiunilor (...) sau folosind metode mai subtile, va fi sortită eșecului”, a atras atenția guvernul condus de Raul Castro.

Ieri, președintele american și-a luat angajamentul, la Miami, în Florida, să redefinească în profunzime apropierea de Cuba și a denunțat cu fermitate regimul „brutal” aflat la putere la Havana.

Donald Trump a promis „un acord mai bun pentru cubanezi și pentru Statele Unite” și a anunțat, totodată, limitarea tranzacțiilor cu entitățile controlate de armata cubaneză, prezente aproape peste tot în sectorul turismului, precum și punerea în aplicare mai strictă a restricțiilor de călătorie în insula comunistă.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri