Cum i-a salvat un ceas inteligent viața unui tânăr

Data actualizării: Data publicării:
viata salavata ceas smart

O notificare a unui ceas „smart” l-a anunțat pe un bărbat că trebuie să ajunge urgent la medic. El a descoprit astfel că are un cheag de sânge la plămâni.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

James Green, un jurnalist din New York a declarat; „N-am crezut niciodată că o brățară-computer pe care am cumpărat-o acum doi ani urma să-mi salveze viața”, notează The Telegraph.

Am văzut cum pulsul meu a crescut, s-a dovedit a fi un embolism pulmonar”, a adăugat bărbatul.

Tânărul de 28 de ani spune că îi datorează viața aplicației HeartWatch, care monitorizează constant pulsul pe parcursul zilei și trimite o notificare în caz că ceva e în neregulă.

Medicii i-au spus lui James că dacă ar mai fi așteptat puțin, boala „i-ar fi fost fatală”.

Am primit o alertă de la Heart Watch că frecvența mea cardiacă era în continuu mai mare decât ar trebui, chiar atunci când mă odihnesc.”

Asta, alături de alte simptome pe care le avea, l-au făcut pe bărbat să se prezinte cât mai repede la spital. În urma investigațiilor, medicii i-au descoperit cheagul de sânge și astfel i-au dat de urgență medicamente pentru subțierea sângelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri