Cum s-au lăsat de fumat un milion de filipinezi

Data publicării:
scrumiera tigari fumatori - getty - 8 oct 15
Foto: Gulliver/GettyImages

Peste un milion de filipinezi s-au lăsat de fumat după ce guvernul filipinez a majorat accizele pentru produsele pe bază de tutun din 2013, a anunțat luni Ministerul Sănătății, relatează DPA.

Tigara tigari fumat GettyImages-476551316
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Menționând date din ultimul Global Adult Tobacco Survey din Filipine, ministrul sănătății Paulyn Ubial a afirmat că numărul fumătorilor din Filipine a scăzut în 2015 la 15,9 milioane, de la 17 milioane în 2009, potrivit Agerpres.

"Un milion de filipinezi s-au lăsat de fumat, cea mai mare scădere pe care am văzut-o în întreaga istorie a statului Filipine, și putem face mai mult pentru a pune capăt suferinței cauzate de această epidemie", a spus Paulyn Ubial.

"Trei din patru fumători din Flipine vor și ei să se lase", a adăugat ea.

Titulara portofoliului sănătății din guvernul filipinez a pus scăderea numărului de fumători pe seama creșterii prețurilor produselor din tutun din 2013, după ce guvernul aproape că a dublat accizele, a introdus avertismente de sănătate pe pachetele de țigări și a interzis fumatul în locuri publice.

Proporția fumătorilor în rândul filipinezilor de peste 15 ani a scăzut la 23,8% în 2015, de la 29,7% în 2009, potrivit studiului citat.

"Fumatul în rândul femeilor a scăzut cu aproape 50%, o dovadă că măsurile pentru contracararea fumatului în rândul femeilor funcționează", a spus ea.

Ministerul Sănătății a întocmit un ordin executiv care prevede interzicerea fumatului în majoritatea spațiilor publice închise la nivel național. Președintele Rodrigo Duterte ar urma să semneze ordinul în curând, a spus Ubial.

Unele spații comerciale din Filipine permit încă fumatul în interior, inclusiv barurile, cluburile de noapte și hotelurile.

Câteva orașe filipineze, printre care Davao din sudul țării, în care Duterte a fost primar timp de 22 de ani înainte de a deveni președinte, au interzis deja fumatul în spații publice închise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri