Cum se vede din spațiu conflictul din Gaza

Data publicării:
gaza din spatiu

Reporterii CNN au filmat scene dramatice: „Au venit să îi caute pe cei în viaţă şi pe cei morţi. Dar au fost nevoiţi să se retragă, sub tirul gloanţelor. Şi la fel şi noi. - Sunt lunetişti acolo, în spate!”

În aceste condiţii, misiunea medicilor nu este mai puţin periculoasă decât cea a soldaţilor. Şeful echipei Crucii Roşii Internaţionale este conştient că trebuie să se aştepte la momente foarte grele.

Mă aştept să fie ceva mai dificil pe măsură ce avansăm”, spune Larry Maynee, reprezentant al Crucii Roșii.

În lipsa unui acord de încetare a focului între Hamas şi Israel, angajaţii Crucii şi Semilunei Roşii profită de orice moment în care armele tac şi ajută localnicii din Gaza. În schimbul bunelor intenţii, primesc deseori lovituri grele de la palestinieni.

Un oficial ONU a condamnat Israelul pentru situaţia din Gaza şi a spus că un armistiţiu este vital pentru că oamenii care au rămas acolo nu mai au apă şi mâncare. Premierul israelian a respins acuzaţiile şi a calificat criticile ca nejustificate.

Războiul se vede însă şi din Cosmos. Un astronaut german a postat pe o reţea de socializare două fotografii cu Fâşia Gaza făcute de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. „Cea mai trista poză a mea”, a scris bărbatul. „Zecile de puncte albe care se văd sunt explozii ale rachetelor care zboara peste Gaza și Israel”, a explicat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri