CUTREMUR în China. Bilanţul victimelor a crescut: cel puțin 367 de morți și 1800 de răniți

Data publicării:
cutremur china - xinhua

Foto: Xinhua

ACTUALIZARE ora 1:00 Bilanţul victimelor a urcat la cel puţin 367 de morţi şi 1800 de răniţi. Zeci de mii de case au fost distruse, iar alimentarea cu curent electric a fost blocată în mai multe localităţi. Spitalele din regiune sunt arhipline, cu oamenii răniţi care sunt găsiţi printre dărâmături.

____________________________________________________________________________________________________

Cutremurul a avut loc la ora 16:30 (ora Beijingului), iar primul bilanț a fost întocmit la trei ore și jumătate de la producerea seismului.

Peste 12.000 de case au fost dărâmate, iar 30.000 sunt avariate. Transportul, electricitatea și telecomunicațiile nu funcționează în regiune, relatează postul de televiziune CCTV.

Un voluntar a declarat agenției Xinhua că a văzut trupuri neînsuflețite printre ruine și că. personal, a contribuit la transportarea a peste 40 de răniți din clădirile care s-au prăbușit. Un alt rezident a spus că se afla în mașină când s-a produs cutremurul și s-a simțit ca și cum s-ar fi aflat într-o barcă pe valuri.

Străzile arată ca un câmp de bătălie după un bombardament, a relatat o altă localnică.

Cutremurul a dărâmat sau a fisurat multe clădiri, în special cele vechi și imobile de locuit.

Sunt prea multe clădiri avariate și strângem date despre numărul morților și răniților”, a declarat un oficial local, precizând că operațiuni de salvare sunt în curs de desfășurare. Drumul care duce către oraș a fost și el avariat în urma unei alunecări de teren care a avut loc înainte de cutremur, iar traficul nu a fost reluat.

În 1974, un cutremur cu magnitudinea 7,1 produs în aceeași regiune s-a soldat cu peste 1400 de morți.

Pentru următoarele zile sunt prognozate ploi în regiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri