Cutremure în Mexic | Frida, câinele-erou care a salvat zeci de vieți

Data publicării:
frida 2

Cel puţin 237 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului din centrul Mexicului, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi, însă cifrele puteau fi și mai negre dacă nu erau câinii salvatori. Unul dintre ei este Frida, un câine din rasa labrador, care a devenit cunoscută în întreaga lume. 

Frida face parte din unitatea canină a marinei mexicane și de-a lungul carierei a salvat 53 de oameni, numai 12 fiind salvați în urma cutremurului de pe 8 septembrie.

Câinele a devenit cunoscut în întreaga lume după ce a fost lăudată de președintele Mexicului și a fost adusă la o emisiune de televiziune în prime time.

Deocamdată, bilanțul oamenilor salvați de Frida în urma seismului de acum două zile nu a fost făcut întrucât căutările continuă.

Mexic a fost lovit de un cutremur cu magnitudinea de 8,1, pe 8 septembrie, şi de un altul de 7,1 grade, pe 19 septembrie. La al doilea cutremur clădiri s-au prăbuşit şi au murit mai mult de 220 de oameni. Cutremurul a fost unul dintre cele mai devastatoare care au avut loc în Mexic din 1985, când a avut loc un alt seism în urma cîruia au murit sute de oameni. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri