Cyberjihad? Site-urile mai multor publicații franceze sunt nefuncționale

Data publicării:
HACKERI SITE POLITIE

Toate au un provider comun - Oxalide - care a anunțat că se confruntă cu un „incident” pe cale de a fi rezolvat. Problema nu se rezolvase însă nici după o oră.

Nu numai site-uri ale unor instituții de presă erau afectate, ci și alte platforme găzduite de același provider cum ar fi Alinea.fr ou Kiloutou.fr, scrie Le Figaro.

Originea incidentului nu este cunoscută deocamdată.

De la atacul terorist asupra săptămânalului satiric „Charlie Hebdo”, peste o mie de site-uri franceze au fost piratate de hackeri care se declară islamiști. Este vorba, deocamdată, de site-uri de importanță medie, dar experții se întreabă dacă nu a fost declanșat cumva un „cyberjihad”.

De o săptămână, site-uri ale unor primării, consilii generale, universități, biserici sau companii sunt atacate de hackeri care afișează pe prima pagină mesaje cu caracter ideologic: Nu e alt Dumnezeu decât Allah”, „Moarte Franței”, „Moarte lui Charlie”.

Acțiunile sunt revendicate de „cyberjihadiști” originari din Magreb sau Mauritania, scria Le Parisien.

La nivel superior, în ultima săptămână conturile Twitter și Youtube ale comandamentului militar american din Orientul Mijlociu au fost piratate

La rândul lor, hackerii de la Anonymous au lansat o ripostă, dezvăluind conturile Twitter ale jihadiștilor și făcând inutilizabile mai multe site-uri.

Zeci de reprezentanți din sectorul securității informatice franceze s-au reunit miercuri pentru a discuta, în condițiile în care joi era așteptat un vârf al acestor atacuri. Nu s-a petrecut însă nimic notabil joi.

Citiți și: 

Confruntările din Franţa se extind în online. Anonymous va ataca site-uri islamiste, susţinând ibertatea de expresie – VIDEO

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri