David Cameron, în fața Parlamentului britanic: Marea Britanie nu va face parte niciodată dintr-un super-stat al UE

Data publicării:
David Cameron GettyImages-501861032-1

ACTUALIZARE 18.35: Prim-ministrul David Cameron a dat asigurări că migranţii din Uniune, deci şi românii, nu vor mai putea profita de sistemul generos al ajutoarelor sociale din Marea Britanie.

Prevederile se vor aplica din 2020 şi cererilor deja depuse.

De asemenea, premierul englez a asigurat că Marea Britanie nu va face parte niciodată dintr-un super-stat al Uniunii Europene (UE).

Ne-am asigurat că migranţii din cadrul UE nu vor putea solicita ajutoare de şomaj, în timp ce îşi caută de lucru. Migranţilor din cadrul UE care nu şi-au găsit o slujbă timp de şase luni li se va putea cere să părăsească ţara şi tot la acest Consiliu European am căzut de acord că migranţii din cadrul UE pot fi împiedicaţi să trimită alocaţii pentru copii în ţările de origine, la nivelul din Marea Britanie. Toate acestea se vor aplica noilor cereri depuse şi apoi cererilor depuse înainte de acord, cu începere din 2020. Am mai stabilit un nou mecanism care le va permite ţărilor din afara zonei euro să-şi exprime îngrijorările şi că acest mecanism poate fi declanşat şi de către o singură ţară”, a declarat David Cameron.


Misiunea lui David Cameron de a apăra viitorul european al ţării a devenit extrem de complicată după ce primarul Londrei, unul dintre cei mai populari membri ai partidului Conservator aflat la guvernare, s-a declarat în favoarea ieşirii ţării din UE. Numeroşi parlamentari britanici au ales deja tabăra lui Boris Johnson, dar premierul speră că prin discursul de astăzi le va recâştiga susţinerea. Iar atuul său este tocmai acordul cu Uniunea Europeană.

Câteva dintre schimbările obţinute la Bruxelles se referă la cel mai intens subiect de discuţie din Marea Britanie, imigraţia. Conform înţelegerii, Londra va putea să limiteze accesul celorlalţi cetăţeni europeni la sistemul de ajutor social pentru angajaţi în primii patru ani de muncă. Mecanismul ar fi valabil pe o perioadă de şapte ani.

De asemenea, cuantumul alocaţiilor pentru copiii străinilor lăsaţi în ţara de origine va fi stabilit în funcţie de nivelul de trai din ţara respectivă şi nu plătit la standardele britanice, aşa cum se întâmplă acum. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri