DCLeaks.com|Legătura dintre hackerii ruși și o firmă de internet de lângă Craiova

Data actualizării: Data publicării:
hacker computer shutterstock_360099731

Site-ul DCLeaks.com, pe care ar fi fost publicate prima dată e-mailurile furate de pe serverele Partidului Democrat din SUA, este găzduit de o firmă cu sediul într-o fostă fermă de pui de lângă Craiova, relatează Associated Press.

hacker computer shutterstock_360099731
Foto: Shutterstock

Ancheta agenției de presă vine după ce Statele Unite au acuzat Rusia că a atacat cibernetic Partidul Democrat, cu intenţia clară de a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale, câștigate de candidatul Partidului Republican, Donald Trump.

Reporterii au descoperit că FBI nu a anunțat mai mulți oficiali americani că hackeri ruși încercau să intre în conturile lor de Gmail, deși aveau dovezi de cel puțin un an că țintele erau în vizorul Kremlinului. Din 80 de persoane care au fost ținta hackerilor ruși Fancy Brear, intervievate de AP, doar două at fost avertizate de FBI.

Pe parcursul investigației, reporterii au ajuns la compania care deține site-ul DCLeaks.com, pe care Fancy Bear a publicat e-mailuri ale unor membri ai Partidului Democrat din SUA.

THCServers.com este o companie mică de internet, cu sediul într-o fostă fermă de pui de lângă Craiova. Aici a fost înregistrat site-ul DCLeaks.com.

Deși legătura dintre Fancy Bear și acest site e clară, proprietarul THCServers.com spune că nu a fost căutat re reprezentanții autorităților.

E curios. Sunteți primii care ne contactează", le-a spus Cătălin Florică, proprietarul companiei, reporterilor AP.

THC nu a făcut decât să înregistreze site-ul DCLeaks.com, o operațiune simplă, care poate fi făcută în câteva minute. Datele publicate pe acest site au fost găzduite în altă parte: pe un server al unei companii din Kuala Lumpur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri