De Crăciun au ieșit ghioceii

Data publicării:
ghiocei la moscova

De câteva zile, la Moscova sunt temperaturi pozitive. Zăpada a dispărut complet, situaţie total neobişnuită pentru sfârşitul lunii decembrie, iar unele plante au înflorit. În Grădina Botanică au apărut ghioceii, iar arbuştii de rododendron şi forsiţia s-au umplut de boboci. Vremea caldă este însă o capcană pentru vegetaţie.

Anton Dubeniuk, directorul grădinii Botanice din Moscova: O perioadă lungă cu vreme caldă are efect negativ asupra plantelor. Se grăbesc să înmugurească şi să înverzească, apoi vine îngheţul şi le strică.

Meteorologii ruşi estimează că temperaturile vor fi peste zero grade şi în zilele următoarele.

Vreme însorită şi la Berlin, unde tradiţionala baie la copcă nu a mai avut loc pentru simplul motiv că lacul nu era îngheţat. Cei 30 de temerari, care ţin această tradiţie an de an, au înotat relaxaţi zeci de minute, apa având şase grade Celsius.

Ulli, locuitoare din Berlin: Este emoţionant şi distractiv. Minunat ca întotdeauna. Fără haine, este şi mai bine.

Neobişnuit de cald a fost şi la New York, unde s-a înregistrat cea mai mare temperatură pentru o zi de 24 decembrie din ultimii 25 de ani. Au fost 21 de grade celsius, iar turiştii s-au plimbat în haine de vară.

În acest timp, în vestul Statelor Unite a nins abundent. În Washington, Nevada sau nordul Californiei, mai multe şosele au fost închise din cauza stratului mare de zăpadă şi a viscolului. În unele locuri există şi pericol de avalanşe, iar autorităţile i-au sfătuit pe şoferi să evite deplasările care nu sunt absolut necesare. Un sector de 128 de kilometri dintr-o autostradă din North bend a fost închis, iar la Reno, în Nevada gheaţa de pe carosabil a provocat un accident în lanţ în care au fost implicate 80 de maşini.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri