Decizia luată de Air France după ce o rachetă nord-coreeană a fost aproape să îi doboare un avion

Data publicării:
Air france avion
Foto: Shutterstock

Compania aeriană Air France a decis ca avioanele sale să nu mai zboare deasupra zonei din jurul Coreei de Nord, după ce o rachetă lansată de Coreea de Nord la finalul lunii trecute a căzut în Marea Japoniei la zece minute după trecerea unui avion de pasageri, relatează CNN.

Air france avion
Foto: Shutterstock

Reprezentanții companiei au declarat că aceasta este o măsură de precauție, întrucât racheta balistică nord-coreeană a trecut pe traiectoria avionului la doar 10 minute după ce aeronava zburase pe acolo. Dacă avionul ar fi decolat cu cinci minute mai devreme, s-ar fi aflat în raza de acțiune a rachetei, care a căzut la doar 100 de kilometri distanță de locul prin care a trecut avionul Air France, în care se aflau 323 de oameni.

Air France a precizat că aeronava urma traseul de zbor obișnuit. „În acest moment, ca o măsură de precauție, compania a decis să extindă zona interzisă zborurilor și în împrejurimile Coreei de Nord, o țară pe deasupra căreia nu se zboară”.

Regimul de la Phenian și-a intensificat în ultimul an frecvența testelor nucleare și a rachetelor intercontinentale, care au ajuns până în Marea Japoniei. Zona respectivă este o rută obișnuită pentru avioane, ceea ce ridică îngrijorări privind siguranța aeronavelor.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare din SUA, Jeff Davis, a condamnat Coreea de Nord pentru efectuarea acestor teste neanunțate și a acuzat regimul condus de Kim Jong-un că pune în pericol securitatea aeronavelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri