Decizii la Bruxelles în criza refugiaților. Acord pentru un plan în 17 puncte

Data publicării:
junker si merkel

Reuniți într-un mini-summit de urgență, liderii din opt țări UE aflate pe această rută, cărora și s-au adăugat omologii din Serbia, Macedonia și Albania, au acceptat să-și sporească actuala capacitate de primire, astfel încât, în total, să se ajungă la 100.000 de locuri. România a fost reprezentată la summit de președintele Klaus Iohannis.

Liderii Uniunii Europene au discutat în formulă restrânsă la Bruxelles mai bine de șase ore, în încercarea de a găsi noi soluţii la problema refugiaţilor. În cele din urmă, au căzut de acord asupra unui plan în 17 puncte. Printre măsuri figurează și descurajarea deplasării imigranților către granițele altei țări din regiune fără informarea prealabilă a țărilor vecine.

Minisummitul a fost convocat în condiţiile în care tot mai multe ţări membre ale Uniunii Europene vorbesc despre închiderea graniţelor, în timp ce preşedintele Parlamentului European spune că povara migraţiei trebuie împărţită între toate statele membre.

Slovenia, ţară copleşită de numărul de refugiaţi ajunşi pe teritoriul ei în ultimele zile, a avansat chiar varianta sfârşitului Uniunii Europene.  În statul cu o populaţie de două milioane de locuitori, au ajuns în ultimele zece zile peste 60 de mii de refugiaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri