Declaraţie nesăbuită la Moscova: „Îmi cer scuze pentru deciziile stupide şi promisiunile nerespectate!” - viceministrul Economiei, pe Facebook

Data publicării:
serghei b

Ministrul adjunct al Economiei de la Moscova, Serghei Beliakov, şi-a cerut public scuze pentru politicile „stupide” ale guvernului, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook. Oficialul rus îşi cere iertare de la conaţionalii săi şi pentru promisiunile pe care guvernul din care face parte nu şi le-a respectat.

Foto: Facebook.com/Sergey Belyakov

Politicile stupide” la care se referă Serghei Beliakov privesc decizia guvernului de transferare a fondurilor destinate plăţii pensiilor către alte nevoi, precum anumite proiecte de dezvoltare ale Crimeei, peninsulă anexată în luna martie de Federaţia Rusă.

Oficialul avertizează că aceste decizii vor dăuna grav economiei ruseşti.

Declaraţia a stârnit o adevărată polemică în Rusia, mai ales că preşedintele Vladimir Putin a negat că banii de pensii ar fi fost redistribuiţi. Ministrul de Finanţe, Anton Siluanov, a declarat însă că banii au fost folosiţi pentru măsuri de luptă cu criza şi pentru dezvoltarea Crimeei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri