Demis Roussos a murit

Data publicării:
DEMIS ROUSSOS GETTY

Informaţia despre decesul cântăreţului a fost anunţată şi de jurnalistul Nikos Aliagas, pe platforma Twitter, luni dimineaţă, notează Mediafax.

Cariera lui Demis Roussos, care a fost şi membru al grupului Aphrodite's Child, a atins apogeul în anii 1980. Cântăreţul de origine greacă Demis Roussos, pe numele său adevărat Artemios Ventouris Roussos, s-a născut pe 15 iunie 1946, în Egipt, influenţele muzicii egiptene simţindu-se în muzica sa. La zece ani, el a devenit interesat de jazz şi a început să cânte la trompetă.

În timpul crizei de la Canalul Suez, Roussos a emigrat împreună cu familia sa în Grecia, unde a fost nevoit să-şi întreţină familia cântând în baruri.

În prima formaţie, The Idols, a cântat iniţial la chitară bass, calităţile sale vocale fiind descoperite accidental. În 1968, Demis Roussos a început să lucreze cu Vangelis Papatanassiou şi Loukas Sideras, luând fiinţă Aphrodite's Child, al cărui prim album s-a vândut în peste un milion de copii numai în Franţa, făcându-l celebru în întreaga lume.

În anii '70 a lansat albume de succes ca "My Reason", "Happy To Be On An Island In the Sun", "Good Bye My Love, Good Bye", precum şi "Time" şi "Voice and Vision".

În 1978, cântăreţul s-a retras de pe scenă şi s-a dedicat familiei. El a scos albumul "The story of Demis Roussos" în 1985, după ce avionul în care călătorea a fost deturnat de terorişti, care l-au ţinut captiv în Beirut. De atunci, el a militat prin muzica sa pentru pace în lume şi protejarea mediului înconjurător.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
pamela
Din America, acasă, în România
Partenerii noștri