Demisia ministrului de Finanțe, în presa internațională

Data publicării:
valcov presa straina

Fostul ministru de Finanţe este oficialul cu cel mai înalt rang care demisionează în urma unor acuzaţii de corupţie, comentează REUTERS, precizând că acesta neagă acuzaţiile care i se aduc în cadrul unei anchete penale în care este suspectat de abuz de putere pe când era primar, notează Mediafax. 

Am vorbit cu Darius Vâlcov astăzi (duminică) la prânz şi mi-a înmânat demisia”, citează agenţia anunţul pe care Ponta l-a făcut la un post de televiziune, precizând că premierul i-a acceptat demisia, dar fără să ofere alte detalii despre gest.

Nici fostul ministru şi nici ministerul nu au putut fi contactaţi imediat pentru a comenta, precizează agenţia, care scrie că preşedintele României i-a cerut duminică premierului să înceapă „procesul de înlocuire a lui Vâlcov”, apreciind că acesta „afectează activitatea şi credibilitatea Guvernului”.

Investigaţia este o lovitură pentru Ponta, după ce a fost înfrânt de Iohannis în alegerile prezidenţiale din noiembrie, comentează agenţia, adăugând că atât socrul, cât şi cumnatul său sunt investigaţi în cazuri separate. Partidul Social Democrat (PSD), pe care-l conduce, organizează luna aceasta un congres, în care leadershipul îi poate fi contestat, în timp ce opoziţia de centru-dreapta a anunţat că intenţionează să depună o moţiune de cenzură anul acesta, notează agenţia.

BLOOMBERG citează anunţurile pe care Ponta le-a făcut pe Facebook după ce a acceptat demisia lui Vâlcov, cu privire la prezentarea "în perioada următoare" a unui înlocuitor şi continuarea modificării prevederilor fiscale şi tăierea taxelor.

Procurorii depun eforturi să oprească „secătuirea fondurilor publice”, vizând mai ales oficiali de rang înalt şi oameni de afaceri, scrie agenţia, care constată că anul trecut condamnările pentru corupţie au atins „cel mai mare număr de la prăbuşirea comunismului”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri