Demisia șefului CIA, comentată de invitații „Jurnalului extern”

Data publicării:
11112012 20jurnal 20extern 20petraues-33003

Săptămâna aceasta, șeful Central Inteligence Agency din Statele Unite a demisionat în urma unui scandal sexual. Acesta a recunoscut că a avut o relație extraconjugală cu biografa sa.

„Americanii, spre deosebire de europeni, sunt mai pudibonzi în convingerile lor legate de relațiile de căsnicie și este un lucru important. Acesta este un bun pretext, dar este adevărat că americanilor nu le place acest comportamnet la conducătorii lor”, a declarat Anne Murray, profesor Fulbright la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

Scandal fără implicații politice

La rândul său, Christian Mititelu, jurnalist la BBC World Service timp de 20 de ani, este de părere că acest scandal nu va avea un efect pe plan politic.

„Generalul va fi înlocuit cu altcineva, sunt mulți oameni cu experiență, poate cu oameni care nu au în spate o carieră strict militară. Nu cred că din acest punct de vedere este o problemă. Decizia Generalului Petraeus este un gen de onoare”, a spus jurnalistul.

„Opinia doamnei Murray trebuie completată cu un detaliu. În tot acest timp, un alt militar american, amiralul James Stavridis are probleme cu viitorul lui, pentru că tocmai acum s-a dezvăluit în presa americană că a acceptat o invitație, cu ani în urmă, din partea unei companii din domeniul viticol. Această companie i-a invitat pe el și pe soția lui la activitățile lor, care nu au fost aprobate de către superiorii săi”, a reliefat Ion Petrescu, analist militar.

Acesta a mai spus că aceste două întâmplări duc la o modificare a echipei politice și militare care îl va seconda pe Obama în al doilea mandat prezidențial.

Emisiunea „Jurnal extern”, realizată de Balazs Barabas, se difuzează în fiecare duminică, de la ora 19.30, la Digi24, și poate fi vizionată integralaici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri