„Dentistul groazei” a fost internat într-o unitate de psihiatrie

Data publicării:
dentistul groazei

FOTO: Le Parisien

În vârstă de 50 de ani, Mark van Nierop a fost extrădat din Olanda în Franța, unde a avut un cabinet în care a practicat din noiembrie 2008. Cel puțin 60 de victime au depus plângeri împotriva lui în Franța.

Unii dintre cei 2.800 de pacienți pe care i-a avut dentistul au suferit în urma tratamentelor aplicate de stomatolog, de probleme diverse, de la un început de septicemie la infarct, plus tot felul de probleme dentare, relatează Le Parisien.

Dentistul a fost pus sub acuzare în mai 2013 de justiția franceză. A fost suspendat și plasat sub control judiciar. A încălcat însă condițiile controlului judiciar și a plecat în Canada, la sfârșitul anului 2013. Justiția franceză a emis atunci un mandat internațional de arestare, iar dentistul a fost reținut la începutul lui septembrie 2014.

În momentul arestării, el a afirmat că și-a ucis cea de-a doua soție, în 2006, în Olanda și, prin urmare, a fost extrădat din Canada în țara sa de origine. Justiția olandeză nu a încheiat însă ancheta în acest caz și nu a lansat urmărirea penală împotriva doctorului, așa că, la rândul ei, a dat curs unei cereri de extrădare formulate de Franța. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri