Detalii inedite ale vizitei lui Donald Trump la Paris

Data actualizării: Data publicării:
U.S. President Donald Trump Arrives At Orly Airport
Foto: Guliver/Getty Images

Donald Trump este pentru a treia oara în Europa, în doar câteva săptămâni. Air Force One a aterizat joi dimineaţă la Paris, unde șeful Casei Albe va participa alături de soţia sa la festivităţile dedicate Zilei Naţionale a Franţei. Este o vizită de două zile organizată pe ultima sută de metri.

U.S. President Donald Trump Arrives At Orly Airport
Foto: Guliver/Getty Images

În prima parte a zilei, vizita lui Donald Trump are un caracter mai degrabă discret. Se ştie doar că la un moment dat preşedintele Statelor Unite va ajunge la cimitirul soldaţilor americani din vestul Parisului. Toată lumea aşteaptă primirea oficială de la Domul Invalizilor, dar şi cina pe care cele două cupluri prezidenţiale o vor lua la etajul doi al Turnul Eiffel.

Emmanul Macron va proceda exact cum a făcut şi cu preşedintele Vladimir Putin, îi va spune ce are de spus, dar cu toată pompa posibilă, pentru că Donald Trump este foarte sensibil la ceremonial, la fast, la complimente”, a spus Frederic Encel, analist politic.

De aici şi elementele inedite ale programului, cum este cina din Turnul Eiffel, închis evident pentru public şi verificat până în vârf pentru a preveni orice incident. Restaurantul Jules Verne de la etajul al doilea al turnului este recunoscut pentru eleganţa sa şi pentru meniul sofisticat. Oricum, nimeni nu ştie deocamdată ce le va pregăti bucătarul şef celor doi preşedinţi şi celor două prime doamne.

Melania Trump şi gazda ei Brigitte Macron au astăzi propria agendă, dincolo de primirea oficială de la Domnul Invalizilor.

La cererea Melaniei Trump, va fi o vizită la catedrala Notre Dame, apoi este prevăzut şi un tur cu vaporaşul pe Sena, pentru a admira panorama şi monumentele pariziene. Tot Melania Trump ar fi vrut o vizită şi în cartierul Montmartre, dar s-a renunţat la idee”, a spus Bruno Jeudy, editorialist BFMTV.

US First Lady Melania Trump On Official Visit In Paris : Day One
Foto : Guliver/Getty Images

Melania Trump ar mai fi vrut să meargă la Muzeul Orsay, dar a fost refuzată pentru că ar fi trebuit ca instituţia să fie închisă pentru public şi securizată. În schimb, Melania Trump şi Brigitte Macron au vizitat un spital de pediatrie, urmând să petreacă apoi câteva ore private, înaintea cinei din Turnul Eifel.

Pot face un schimb de impresii despre ceea ce înseamnă să fii o Primă Doamnă, să trăieşti cu serviciile de securitate alături nonstop, cum se descurcă familiile lor, se pot sfătui reciproc ca de la o Primă Doamnă la alta”, spune Candice Nedelec, editorialist Gala.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri