Dezvăluiri despre o tânără ostatică a Statului Islamic, moartă la începutul anului

Data publicării:
Kayla Mueller - furaciune

Ei au spus că au fost informați de oficiali guvernamentali că fiica lor a fost violată de șeful grupării jihadiste.

Răpită la Alepo, în nordul Siriei, în august 2013, Kayla Mueller, o tânără care lucra pentru o organizație umanitară, a murit la începutul lunii februarie a acestui an. Statul Islamic a susținut că ea a decedat în timpul unor bombardamente întreprinse de avioanele coaliției internaționale, însă Washingtonul a contestat aceste informații, fără a detalia, totuși, circumstanțele morții ostaticei.

Kayla Mueller ar fi împlinit, vineri, 27 de ani. „Ni s-a spus că a fost torturată, că era proprietatea lui Baghdadi. Guvernul ne-a spus asta, în iunie”, au declarat la ABC News Carl și Marsha Mueller, părinții fetei.

Potrivit ABC News, FBI i-ar fi informat pe părinți că tânăra a fost torturată încă de la începutul celor 18 luni de captivitate.

Informațiile asupra comportamentului și abuzurilor sexuale ale șefului Statului Islamic asupra lui Mueller au fost obținute din mai multe surse ale SUA, inclusiv din interviuri cu cel puțin două adolescente ținute ca sclave sexuale în același complex și din interogarea soției unui responsabil al Statului Islamic ucis într-un raid american.

Casa Albă a refuzat să comenteze informațiile confirmate de părinții lui Kayla Mueller, precizează Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri