Digi24 transmite exodul refugiaților. Jurnal de reporter: Balazs Barabas

Data publicării:
DSC1358-1
DSC1347
DSC1347

Printre jurnaliștii care spun poveștile acestor oameni este și Balazs Barabas, corespondentul Digi24 la Budapesta:

Exact cu un an în urmă filmam în Fâșia Gaza pentru emisiunea Pașaport Diplomatic. Tocmai se terminase bombardamentul efectuat de armata israeliană, ca răspuns la atacurile cu rachete din teritoriul palestinian asupra unor localități israeliene din apropiere.

Am vizitat și spitalul unde au fost duși cei răniți în bombardamente. În ciuda căldurii, a drumurilor anevoioase, a greutății echipamentelor de filmare, efortul psihic era mult mai mare. Să îți blochezi sentimentele, să nu te lași copleșit de suferința copiilor, de deznădejdea rudelor, de neputința doctorilor.

Zilele trecute a trebuit să fac din nou acest efort. Zeci, poate sute de familii, de copii în pasajul subteran al unei capitale europene. Să filmez și să relatez fără să mă implic, să văd subiectul și atât. Să am mintea limpede. Nu se poate altfel.

A existat totuși un moment în care totul s-a clătinat. Un bărbat dormea pe o pătură, împreună cu fiul lui, un băiețel de 4-5 ani. Copilul își îmbrățișa tatăl de gât, tocmai cum o face fiul meu, când vine noaptea lângă mine, dacă visează urât.

Imaginea celor doi, un tată și fiu care dorm pe asfalt, pe o pătură murdară, la mii de kilometri de patria lor, fără să știe unde vor ajunge și unde vor trăi, m-a prins pe nepregătite. Când mi-am revenit, deja îmi simțeam gâtul sugrumat și lacrimile în ochi. Tot ce ne înconjoară este fragil, imprevizibil, incontrolabil”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri