DIGIMATINAL | Surface Book, primul laptop de la Microsoft

Data publicării:
vlcsnap-2015-10-07-07h20m01s931

Marea atracţie a serii a fost Surface Book, primul laptop creat vreodată de companie. Dispozitivul are un ecran de 13,5 inchi, procesor i7 de ultimă generaţie, un trackpad de sticlă şi o autonomie de 12 ore a bateriei. De asemenea, ecranul se poate separa de tastatură şi poate fi folosit ca o tabletă de sine stătătoare. Preţurile încep de la 1.499 de dolari. Adversarul declarat este MacBook Air, al celor de la Apple, dar Microsoft spune că Surface Book este de două ori mai rapid.

Satya Nadella, şeful Microsoft: "Cu noul Surface Book oferim artiştilor, muzicienilor, arhitecţilor o libertate creativă incredibilă sub forma celui mai uşor clipboard digital. Poate să devină un laptop foarte puternic cu doar un simplu clic. Acesta este noul gen de dispozitive şi experienţe Windows pe care credem că oamenii o să le iubească."

Alături de Surface Book, a fost lansată o nouă gamă de telefoane Lumia, o nouă tabletă Surface Pro, un pix inteligent pentru dispozitivele mobile şi noua generaţie a brăţărilor pentru fitness. Experţii sunt optimişti cu privire la modul în care evoluează Microsoft.

Daniel Ives, senior analist de tehnologie, FBR Capital:Cred că sunt paşi mici în direcţia potrivită. Cred că fac progrese. Dar, Microsoft are în faţă o luptă demnă de Hercule ca să schimbe percepţia consumatorilor.

Acţiunile Microsoft au crescut cu mai puţin de 1 la sută de la începutul anului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri