DIGIPEDIA. Cum păcălești Fiscul în America

Data publicării:
dolari la muzeu chicago - getty
Foto: Guliver / GettyImages

A rezultat un val de antipatie care a terfelit autoritatea ANAF, o instituţie care e departe de a fi perfectă când vine vorba de respect faţă de contribuabil.

În această seară vă propunem un model. Mergem în Statele Unite şi vă arătăm la lucru mult temutul IRS. Apropo de lamentările postului de televiziune de la noi, veţi vedea că fiscul american apelează inclusiv la forţa trupelor speciale pentru a-i prinde pe cei care fură bani publici. Şi veţi mai vedea un mecanism bine uns, unde computerele fac mare parte din treabă.

Dacă stai în Beverly Hills şi declari un venit anual de 25 de mii de dolari, calculatorul sună alarma. Dacă stai într-un ghetou şi declari că ai donat 35 de mii de dolari proiectelor caritabile, calculatorul sună alarma. Dacă declari venituri 0, să fii sigur că urmează să te calce fiscul.

Dacă vă place sau nu, impozitele nu vor dispărea. Dacă alegeţi să nu le plătiţi, poate că anul asta scăpaţi, poate că scăpaţi şi la anul, dar în al treilea an sigur nu mai scăpaţi. Aceasta este concluzia filmului despre fiscul american. Vizionare plăcută!

Urmăriți filmul documentar pe Digi24 HD. Online îl puteţi viziona numai LIVE (nu se arhivează), pe http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24sâmbătă, de la ora 21:00, iar duminică, în reluare, de la ora 2:00.

Vizionare plăcută!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri