DIGIPEDIA | Fratele meu, teroristul

Data publicării:
fratele meu teroristul

Când procurorii au anunţat că sunt cu ochii pe un tânăr craiovean de numai 17 ani pentru că face propagandă jihadistă pentru organizaţia teroristă Stat Islamic, mulţi au luat operaţiunea în derâdere. La prima vedere, pare caraghios că un tânăr de 17 ani poate fi periculos de la el din cameră, înarmat cu un calculator.

Digi24 vă invită la meditație și vă propune la „Digipedia” un film tulburător - „Fratele meu, teroristul”. Un film BBC din 2014 în care realizatorul, britanic, alb, din clasa de mijloc, este măcinat de întrebarea: cum a putut fratele său să fie trimis la închisoare pentru terorism?

Acelaşi Robb Leech, regizorul documentarului, a mai făcut un film despre transformarea fratelui sau: „Fratele meu, islamistul”. Între cele două filme au trecut patru ani şi multe s-au schimbat.

Fratele Rich, devenit Salahuddin, a început antrenamentele pentru un atac terorist. A fost condamnat şi trimis la închisoare. Cum a fost posibil, deci? Punctul culminant al filmului este când realizatorul se întâlneşte cu mentorul fratelui sau. Întâlnirea începe abrupt. Mentorul îl întreabă pe eroul nostru: ei, când vrei să te faci musulman? Vizionare plăcută!

Puteți urmări filmul și online, numai de la ora 21:00, în live streaming: http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri