DIGIPEDIA. Kim Jong-un, o biografie neautorizată

Data publicării:
coreea de nord - GettyImages-104508261 2

Dictatura comunistă nu mai avusese un congres din 1980. De ce a avut, deci, nevoie de un congres acum? Explicaţia ne-o aduce filmul pe care vi-l propunem în această seară la „Digipedia”. Acum aproape cinci ani, când a preluat puterea, Kim Jong-un era practic necunoscut chiar şi publicului din Coreea de Nord.

Ca să-şi consolideze puterea nou obţinută, tânărul dictator a mutat centrul de putere de la generalii tatălui său, pe care i-a mazilit, la liderii de partid. Spectacolul puterii lor a fost la congres.

Filmul documentar pe care vi-l propunem, „Kim Jong-un, o biografie neautorizată” este unul dintre puţinele portrete de-ale lui Kim Jong-un şi este foarte recent. Filmul este din 2015 şi remarcă un aer proaspăt în cetatea închisă a dictaturii nord-coreene. De exemplu, noul dictator nu are o problemă să apară în convalescenţă la televizor. Vorbeşte, spre deosebire de tatăl său, care apărea întotdeauna în imagini fără sunet. Se afişează peste tot cu soţia şi se lasă fotografiat de câte ori este nevoie. Câteodată se strâmbă vizibil când cei care îl adulează sunt prea insistenţi.

Pasiunea lui pentru arma nucleară însă rămâne mare. Este şi motivul pentru care ne uităm cu atâta atenţie la un excentric care a moştenit de la bunicul său o ţară. Vizionare plăcută!

Urmăriți filmul documentar pe Digi24 HD. Online îl puteţi viziona numai LIVE, pe http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24sâmbătă, de la ora 21:00, iar duminică, în reluare, de la ora 2:00.

Citiţi şi:

Regimul nord-coreean face avere „vânzând” muncitori. Ce a relevat o anchetă în Polonia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri