DIGIPEDIA. Ultima șansă de a vedea Cuba comunistă

Data publicării:
cuba

La începutul acestei săptămâni, se făcuseră 88 de ani de când un preşedinte american călcase în Cuba. Lunga perioadă de îngheț diplomatic a fost întreruptă de Barack Obama, primul preşedinte SUA care a vizitat Cuba de când Fidel Castro a preluat puterea în 1959. O vizită plină de simbolism.

Barack Obama s-a înclinat la memorialul eroului independeţei cubaneze - Jose Marti. Dar şi mai emoţionant a fost faptul că preşedintele american şi-a adus la Havana soţia şi fetele. Ba chiar şi-a adus în această vizită de stat şi soacra. De ce?


Pentru că ştie că, în Cuba, familia e la mare preţ. Şi a facut impresie. Nu pare genul de mişcare care se face între doi inamici de moarte. Sunt semnele unei mari schimbări, pe care Cuba o face în ritmul ei tropical. Este motivul pentru care, în această seară, mergem împreună în Caraibe. În cea mai mare insulă a sa, unul dintre cele mai seducătoare locuri de pe planetă, cum spune realizatorul filmului pe care îl vom vedea.

Din perspectiva românească, naivitatea jurnalistului este înduioşătoare: veţi vedea reacţiile lui în faţa cartelei de alimente, preţului modic al unui bilet la un spectacol de balet sau a caselor care stau să cadă peste locatari. Dar schimbarea se simte. Vin rudele din State! Avioanele sunt burduşite cu paporniţe pline cu mâncare, haine şi televizoare. Este poate ultima şansă de a vedea Cuba comunistă. Vizionare plăcută!

Urmăriți filmul documentar al emisiunii „Digipedia” pe Digi24 HD și online numai pe http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24sâmbătă, de la ora 21:00, iar duminică în reluare de la ora 1:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri