Din cauza vremii, în noiembrie au ajuns mai puțini imigranți în Europa

Data publicării:
GettyImages-imigranti refugiati noapte

 

FOTO: Getty Images

"Pentru prima oară în acest an, cifra pentru luna noiembrie este în scădere comparativ cu luna precedentă", a declarat William Spindler, de la UNHCR, într-un briefing de presă.

"Motivul pentru reducerea numărului de sosiri are de-a face cu înrăutățirea vremii în Marea Egee, dar și cu combaterea traficului de persoane de către autoritățile turce", a adăugat Sprindler, care a precizat că peste 880.000 de oameni în căutare de refugiu au ajuns pe țărmurile Europei în acest an, de patru ori mai mult decât cifra totală înregistrată în 2014, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, cotidianul online turc T24, citat de EFE, a relatat că autoritățile turce au arestat 1.300 de refugiați într-o zonă de coastă de unde pleacă în mod obișnuit ambarcațiuni având ca destinație insula greacă Lesbos, una dintre căile cele mai folosite de intrare în Uniunea Europeană. Operațiunea a început luni simultan în opt puncte de pe litoralul municipiului Ayvacik, situat la 10 kilometri de Lesbos.

Circa 250 de agenți ai jandarmeriei au participat la operațiune în timpul căreia au fost reținuți trei presupuși traficanți de persoane și au fost confiscate patru ambarcațiuni, șase șalupe și un pistol. Cei 1.300 de refugiați reținuți, în marea lor majoritate cetățeni sirieni, irakieni, iranieni și afgani, au fost transportați cu autobuzele la un centru de returnare a imigranților ilegali din Ayvacik.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri