Dineu la Casa Albă: Barack Obama s-a întâlnit cu jurnaliştii

Data publicării:
obama dineu

Barack Obama a glumit cu jurnaliştii care îi reproşează că, într-o situaţie sau alta, nu acţionează suficient de ferm şi de dur. Nici rivalii politici nu au scăpat de tirada liderului de la Casa Albă.

Acum câteva săptămâni, Dick Cheney (politician republican, n.r.) spunea că sunt cel mai slab preşedinte din timpul vieţii sale. Ceea ce este interesant, pentru că şi eu cred că Dick Cheney este cel mai slab preşedinte din timpul vieţii mele”, a spus Barack Obama.

Una dintre ţintele ironiilor lui Barack Obama a fost şi Hillary Clinton, care şi-a anunţat intenţia de a candida, din partea democraţilor, la alegerile prezidenţiale din 2016.

Am o prietenă care, în urmă cu câteva săptămâni, făcea milioane de dolari anual, iar acum locuieşte într-o rulotă din Iowa”, a spus preşedintele american.

Nici auto-ironia nu a lipsit din repertoriul liderului de la Casa Albă.

Arăt atât de bătrân încât John Boehner l-a invitat deja pe Netanyahu să vorbească la funeraliile mele”, a glumit Barack Obama.

Dineul pentru jurnaliştii acreditaţi la Casa Albă a fost şi un prilej de socializare pentru starurile de la Hollywood şi politicieni. Printre invitaţii din acest an s-au numărat actorii Jane Fonda, Bradley Cooper şi Tea Leoni.

O, Doamne, nu cred că sunt aici doar pentru a mă bucura, ci pentru a privi spectacolul reprezentat de întâlnirea dintre Hollywood şi politică sau administraţie. Simt o vibraţie destul de ciudată”, a spus Ava DuVernay, regizor.

Întâlnirea dintre politicieni şi vedete le-a dat unora ocazia să se asigure că, în cazul în care se va face un film despre ei, personajul lor va fi interpretat de actorul preferat.

Cine să joace rolul meu? Judie Dench”, s-a exprimat Madeleine Albright, fost secretar de stat.

Alţii s-au folosit de cina cu jurnaliştii de la Casa Albă pentru a-şi face campanie electorală, cum a fost cazul omului de afaceri Donald Trump.

Dineul Corespondenţilor de la Casa Albă, un eveniment desfăşurat în fiecare an într-o atmosferă relaxată, este cunoscut în anumite cercuri şi sub denumirea de "cea mai sălbatică seară de la Washington" şi le dă jurnaliştilor prilejul să socializeze cu cei care pot deveni sursele lor de ştiri.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri