Diplomat american: Migranţii care îşi riscă viaţa să vină în Europa puteau veni pe căi mult mai simple dacă erau terorişti

Data publicării:
john

Balazs Barabas: „Am văzut greutăți în integrarea imigranților, de exemplu în anii trecuți au fost atacuri teroriste, din partea unora din a 2-a sau a 3-a generație de imigranți. Ce ați răspunde acestor temeri, respectiv că nu trebuie să primim refugiați musulmani, oameni din alte culturi, pentru că ne atacă?”

John Shattuck: „Cred că este o generalizare grosolană. Lumea musulmană numără 1 miliard de oameni. Deci un număr uriaş în toată lumea. Un număr foarte mic, unii dintre ei de altă religie, au fost teorişti în anii trecuţi. E adevărat, fără îndoială. Dar oamenii care îşi riscă viaţa să vină în Europa ca migranţi şi refugiaţi, în mod sigur puteau veni în Europa pe căi mult mai simple dacă erau terorişti. Dacă erau pregătiţi de organizaţii teroriste ca să vină în Europa, atunci nu te chinui să treci Marea Egee, să-ţi rişti viaţa, mai bine iei avionul. Deci trebuie să luăm în serios chestiunea securităţii şi terorismului, e ceva ce afectează tot globul, dar nu o putem face doar spunând că sub nicio formă nu vom amesteca oameni din cultura musulmană cu cei din culturile creştine. Este absurd. Mai mult, cred că tocmai asta stârneşte şi mai mult conflict.”

Interviul integral pe care rectorul Universităţii Central Europene l-a acordat pentru emisiunea Paşaport diplomatic, poate fi urmărit în această seară de la 22.30. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri