Diplomaţii SUA au interzis la „găleata cu gheaţă”. Provocarea din campania ALS ar încălca normele etice ale guvernului

Data publicării:
ambs

Scara pe care s-au urcat pompierii pentru a arunca apa cu gheaţă peste grupul de studenţi era foarte aproape de cablurile se înaltă tensiune. Cei doi pompieri au fost electrocutaţi după ce între scară şi cabluri s-a format un arc electric.

Pompierii Grider şi Queen au fost transportaţi la spitalul universitar din localitate. Starea sănătăţii se schimbă de la o oră la alta”, a spus Tim Hazlette, poliţist din Campbellsville.

Pe de altă parte, Departamentul de stat al SUA a anunţat că diplomaţii americani nu au voie să participe la provocarea găleţii cu gheaţă. Potrivit purtătorului de cuvânt al institutiei, gestul ar încălca normele etice ale guvernului federal.

Decizia a fost luată după ce ambasadorul Statelor Unite în Thailanda şi-a vărsat o găleată cu apă în cap.

Totuşi, potrivit presei, diplomata americană nu a încălcat ordinul Departamentului de Stat. Asta pentru că doamna ambasador Kristie Kenney nu a menţionat că face acest gest în cadrul campaniei pentru ALS.

Mai multe personalităţi, printre care fostul preşedinte, George W. Bush, fondatorul Microsoft, Bill Gates, vedeta TV Oprah Winfrey sau Mark Zuckerberg de la Facebook au acceptat provocarea pentru o cauză caritabilă.

Campania de strângere de fonduri a fost lansată la 29 iulie şi până acum a adunat peste 5 milioane şi jumătate de dolari pentru cercetarea în domeniul sclerozei laterale amiotrofice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri